Over Hans Innemée

Een kip kijkt naar een gekookt ei in ‘n dopje: “Wat is daar nu gebeurd?” Ah, ‘n mens heeft ingegrepen…

Het leven op aarde heeft zich miljarden jaren zonder ons kunnen ontwikkelen. Het is toch tamelijk idioot om nu te denken dat alles wat groeit en bloeit onze bemoeienis nodig zou moeten hebben. Een soort die zichzelf als de kroon op de schepping beschouwt en zich die superieure positie toe-eigent is helaas ook in staat zichzelf om zeep te helpen.

De kip is mijn anti-held. Ik heb deze lullige en onbeduidende vogel (zowaar onvermeld in de vogelencyclopedie!) een hoofdrol gegeven in mijn werk. Verbaasd, verwonderd en zonder oordeel kijkend naar een andere kip, een worm, een kikker of een bloem.

Hans Innemée working

In mijn werk neem ik mijzelf en mijn medemens op de korrel. Het zijn vaak de meest onnozele situaties die mij diep kunnen ontroeren. Grootse, voorpagina’s scorende gebeurtenissen, gaan mij meestal boven mijn pet. Ik vertel graag over mijn ervaringen en wat mij raakt.

Hans Innemée (Nederland, 1951) is een Nederlands beeldend kunstenaar, illustrator en muzikant. Zijn werken worden zowel in Nederland als internationaal tentoongesteld, met exposities in Amsterdam, Heidelberg, Barcelona, Parijs, Ravenna, Tokyo, Kyoto, Matsuyama, Sapporo, Osaka, etc.

Hans Innemée working